marți, 21 august 2012

Supa de rosii cu orez


O supa usoara si delicioasa!

  • Avem nevoie de:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- aprox 1 kg rosii
- jumatate cana orez
- 2 catei usturoi
- sare
- 1 legatura patrunjel

  • Cum procedam:
- am spalat rosiile, le-am taiat jumatati si le-am pus la fiert.
- ceapa si ardeiul le-am taiat marunt, iar morcovul l-am dat pe razatoare. Aceste legume le-am pus putin la calit intr-o cratita, cu un cub de unt.
- dupa ce s-au fiert, rosiile au fost decojite, taiate mai marunt si adaugate in cratita, alaturi de celelalte legume.
- se adauga apa si se lasa la fiert; odata incheiat acest proces, legumele se mixeaza bine cu un blender si se adauga apa, in functie de cat de consistenta doriti sa fie supa.
- orezul se fierbe separat, in apa, cu putina sare, iar dupa ce a fiert se adauga in supa, omogenizandu-se.
- se pune sare dupa gust, usturoiul (eu l-am taiat marunt) si legatura de patrunjel.

Se poate servi simpla sau cu smantana. Strumful meu a devorat-o! :-)


Pofta mare!

5 comentarii:

  1. in week-end prepar si eu o astfel de supa! este delicioasa si de ce sa nu profitam cat mai sunt rosii proaspete pe piata!

    RăspundețiȘtergere
  2. cu drag, un premiu pt tine, te asteapta la mine pe blog!!

    RăspundețiȘtergere
  3. un premiu dulce te asteapta la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere