marți, 22 iunie 2010

Banane



Prajiturile astea imi amintesc de copilarie. Mama ni le facea foarte frecvent, pentru ca erau si foarte usor de facut, economice si gustoase.
  • Avem nevoie de:
- 3 oua
- 7 linguri ulei
- 7 linguri zahar
- 1 lingurita bicarbonat, stins cu otet sau lamaie
- 1/2 lingurita sare
- esente rom/vanilie (de care aveti)
- faina cat cuprinde, pana se obtine un aluat ca de cornulete
  • Cum procedam:
- se rup bucati din aluatul obtinut si se ruleaza cu palmele pe masa, pana obtinem rulouri potrivite ca si grosime
- cordonul astfel format se taie in bucati mai mici, care se cresteaza putin la mijloc cu un cutit
- "bananele" astfel formate se prajesc intr-un ceaunel, in baie de ulei, pana se rumenesc frumos
- se scot intr-un castron si se pudreaza cu zahar




Pofta mare!

2 comentarii:

  1. YUMMY YUMMY Le-am facut si eu astazi! Delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur mult ca ti-au placut!

    Merg bine cu iaurt sau cu lapte. :-)

    RăspundețiȘtergere