miercuri, 8 septembrie 2010

Negresa cu bezea


  • Avem nevoie de:
- 5 oua
- 2 cani zahar
- 1/2 cana ulei
- 1 cana lapte
- 2 cani faina
- 2 linguri cacao
- 1 pliculet amoniac
- esenta

  • Cum procedam:
- se separa albusurile de galbenusuri
- galbenusurile se amesteca cu 1 cana zahar, cu laptele, uleiul, faina, cacao, amoniacul si esenta. Se omogenizeaza bine si se pune aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt. Tava se lasa la cuptor pentru aproximativ 30 min, la foc potrivit.
- albusurile se mixeaza cu cealalta cana de zahar, pana se obtine o spuma tare. Se pune deasupra in tava si se mai lasa la cuptor pentru aproximativ 5-10 min, pana se face bezeua.
- se lasa la racit si apoi se portioneaza

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu