duminică, 12 septembrie 2010

Rasturnata cu prune








  • Pentru blat avem nevoie de:
- 4 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- jumate plic praf de copt
- esenta (rom sau vanilie)

  • Pentru partea de deasupra:
- prune (jumatate-1 kg)
- zahar 1/2 sau 1 cana (eu am pus 1 cana si a fost ok)

  • Cum procedam:
- spalam prunele, le taiem cubulete si le amestecam cu zaharul din cana. Prunele cu zaharul le punem intr-o tava unsa cu putin ulei si le dam la cuptor pentru 30 min, la foc potrivit. Eu am avut o tava cam maricica si nu a iesit blatul prea gros, deci e bine ca tava sa nu fie prea mare.
- separam albusurile de galbenusuri, pe acestea din urma amestecandu-le cu ingredientele pentru blat: zaharul, faina, esenta si praful de copt.
- batem albusurile spuma si le adaugam peste galbenusuri
- dupa cele 30 min la cuptor, adaugam peste prune aceasta compozitie si mai lasam totul la cuptor pentru inca 30-35 min. Important e sa treaca si testul scobitorii.
- scoatem tava din cuptor si dupa 5 min rasturnam, cu grija, prajitura pe un platou
- se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza




Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu