miercuri, 1 septembrie 2010

Rulada cu gem




  • Avem nevoie de:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- esenta vanilie
- gem (eu am pus de visine)

  • Cum procedam:
- se separa albusurile de galbenusuri
- galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si esenta
- albusurile se bat spuma cu putin zahar si se adauga galbenusurilor
- se adauga si faina si se omogenizeaza bina
- intr-o tava (de preferat sa nu fie prea mica, caci va iesi blatul gros si va fi imposibil sa-l rulati) tapetata cu hartie de copt, se pune compozitia si se da la cuptor pentru aproximativ 15 min, la foc potrivit. Se poate face si testul scobitorii.
- se scoate blatul din cuptor, cu tot cu hartia de copt, se aseaza gem (de care preferati) peste tot blatul si apoi se ruleaza cu grija, sa nu se rupa
- se poate orna pe deasupra cu ciocolata, sau zahar pudra

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu