marți, 22 iunie 2010

Chec pufos


Prima data cand am incercat acest chec, m-am indragostit de el iremediabil. Nu mancasem pana atunci ceva mai pufos de atat, desi incercasem mai multe retete.

  • Avem nevoie de: (ingrediente pentru 2 tavi mai mari, de cozonac)
- 8 ouă
- 200 ml apă călduţă
- 200 ml ulei
- 500 g zahăr
- 1 pliculeţ praf de copt
- 2 linguri cacao
- 500 g făină
- 2 plicuri zahăr vanilat

  • Cum procedam:
1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu 250 g zahăr, cu praful de copt, cu apa, cu uleiul şi făina până se face o pastă.
2. Albuşurile se bat spumă cu cealaltă cantitate de zahăr, după care se amestecă cu compoziţia dinainte.
3. Se tapetează formele de chec cu puţină făină şi se toarnă compoziţia în ele, însă nu toată.
4. În compoziţia rămasă se pune puţină cacao şi se amestecă bine. Se toarnă apoi în tăvi, lângă cealaltă.
5. Se dă la cuptor pt aproximativ 1 oră. Este important ca in acest timp sa nu deschideti deloc usa cuptorului, deoarece checul se lasa.
6. După ce se răceşte se presară zahăr pudră.






Pofta mare!

16 comentarii:

  1. foarte buna reteta!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. moisa marinela Timisoara13 mai 2012, 19:48

    Foatre faina reteta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Moisa Marinela Timisoara13 mai 2012, 19:49

    Foarte buna retea!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca v-a placut!

    Am incercat si eu alte retete, pana am descoperit-o pe aceasta. :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar ca a iesit pufos chec-ul. Am incercat reteta, e superrrrr. Multumesc pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicios...incredibil...o bunatate...felicitari

    RăspundețiȘtergere
  7. La ce temperatură se potriveşte cuptorul?
    Unde pun tăvile în cuptor? Jos, la mijoc sau mai sus?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cuptorul meu nu e cu grade, deci n-as putea spune temteratura cu maxima exactitate, insa eu il las undeva la a 2-a treapta.
    Tavile le pun pe gratar la mijloc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu ştiu cum să adaug praful de copt. Îl pun aşa cum e în plic (doar praful) sau îl sting cu lămâie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Direct din plic; se poate amesteca cu faina inainte.

      Ștergere
  10. Cine a facut checul, la ce temp. a-ti potrivit cuptorul?

    RăspundețiȘtergere
  11. Initial, am avut impresia ca mie mi se adreseaza intrebarea; raspunsesem deja la o intrebare similara.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru aceasta reteta delicioasa!

    Azi am incercat-o si mi-au iesit 2 checuri foarte pufoase si gustoase, eu am pus 400 gr. zahar pentru ca nu ne place prea dulce si in plus am adaugat putina coaja de lamaie rasa. Am lasat o ora la cuptor la treapta 2 si a iesit minunat, cand am deschis cuptorul le-am incercat si le-am scos.


    Am incercat si alte retete dar nu iesau asa pufoase checurile. Probabil ca nici nu bateam asa bine albusurile spuma, dar de data asa m-am documentat si am batut albusurile ca la carte pana au avut o culoare de alb lucios- exact ca o bezea.

    Felicitati pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Super buna retata mi a iesit foarte pufos. mersiiiii

    RăspundețiȘtergere