duminică, 20 noiembrie 2011

Ficatei taranesti


O denumire inventata pentru o mancare, al carei nume ar fi fost prea lung, daca as fi trecut ingredientele. :-)
  • Avem nevoie de:
- 500 g ficatel de pui
- 3-4 cartofi
- o ceapa
- 3-4 catei usturoi
- 200 g smantana
- sare
- marar

  • Cum procedam:
- se spala ficatul, se curata si se pune la prajit intr-o craticioara.
- se adauga ceapa, taiata marunt
- se lasa ambele putin la calit, apoi se adauga apa, cat sa acopere
- cartofii se taie cubulete si se adauga langa celelalte ingrediente. Cand acestia sunt fierti, se adauga smantana (daca nu este lichida, se dizolva intr-un castronel cu putin lichid din craticioara).
- se adauga usturoiul pisat, se sareaza dupa gust, iar la final se pune putin marar.

Pofta mare!

miercuri, 9 noiembrie 2011

Sarmalute in foi de varza

  • Avem nevoie de:
- 1 piept de pui
- 200g-250g orez
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 oua
- pasta de ardei
- suc de rosii
- frunze de varza
- sare
- piper
- bors


  • Cum procedam:
- dam pieptul de pui la masina de tocat
- adaugam orezul, ales si spalat, ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoare, putina pasta de ardei, putin suc de rosii, cele 2 oua, sare si piper
- se omogenizeaza bine compozitia
- si se trece la impaturit sarmale, partea care mie nu imi place deloc, dar na...n-am avut de ales.
- pe fundul unei cratite se aseaza un pat de varza, taiata marunt si se aseaza sarmalele una cate una
- se acopera totul cu frunze de varza
- peste sarmale se pune apa, putin bors, suc de rosii si pasta de ardei
- se lasa la fiert, la foc mic (pe ochiul de aragaz le-am facut eu), pentru aproximativ 2,5-3 ore.


E mai migaloasa treaba, dar sunt tare bune! :-)





Sa aveti pofta!