marți, 17 august 2010

Bulz

Nu este reteta traditionala de bulz, acei bulgari de mamaliga umpluti cu branza si carnaciori. Am improvizat putin si a iesit foarte gustos.

  • Avem nevoie de:
- telemea de vaca
- sunculita afumata
- 2 oua
- mamaliga
- smantana
- sare
- piper
- cascaval

Cantitatile sunt dupa preferinta!
  • Cum procedam:
- pregatim intai mamaliga, din apa (sau lapte), putina sare si malai. Consistenta ei nu trebuie sa fie nici prea tare, dar nici prea moale. Trebuie facuta astfel incat sa se poata intinde cu usurinta in vasul de yena si sa stea si ingredientele pe ea.
- intr-un castron batem cele 2 oua, adaugam telemeaua sfaramata si sunculita taiata cubulete, sare si piper
- ungem un vas de yena cu putin ulei, adaugam un strat de mamaliga, compozitia de branza din castron si restul de mamaliga deasupra.
- punem totul la cuptor pentru aproximativ 15-20 min, dupa care scoatem, adaugam deasupra cascavalul ras si mai lasam la cuptor pentru inca 15 min, cat sa se topeasca cascavalul si sa se rumeneasca putin.


Poate fi servit cu smantana, simplu, cu rosii sau...cum preferati!   Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu