miercuri, 23 iunie 2010

Varza cu bacon



Varza proaspata calita este una dintre mancarurile mele preferate. As manca si fara niciun fel de carne; mi se pare la fel de gustoasa.

  • Avem nevoie de:
- o varza medie
- un ardei gras
- o ceapa medie
- o bucata bacon
- bulion/suc de rosii
- sare
- piper

  • Cum procedam:
- tocam varza, o punem intr-un castron mai mare si o frecam cu sare pentru a se inmuia putin
- punem ceapa la calit, in oala in care facem varza
- peste ceapa adaugam 1-2 linguri bulion
- adaugam in oala si varza si lasam sa fiarba la foc mic
- dupa ce varza s-a inmuiat adaugam ardeiul gras (care ii da un gust foarte bun) si baconul si mai condimentam, daca este cazul
- daca ni se pare ca nu este suficienta apa, mai putem adauga putina. Varza o facem cat de zemoasa ne place.
Cu o mamaliguta langa, e numai buna!

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu