marți, 10 mai 2016

Pască cu ciocolată


  • Pentru blat, avem nevoie de:

- 3 oua
- 5 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 1 lingura apa
- 3 linguri faina
- esenta rom
  • Pentru crema de ciocolată:

- 8 ouă
- 250 g zahăr 
- 500 g smântână 
- 35 g cacao
- 100 g ciocolată cu lapte
- 100 g unt
- esență rom

  • Cum procedăm:

- pentru a pregăti blatul, separăm albușul de gălbenuș. Albușurile se bat spumă tare, împreună cu zaharul și esența de rom.
- gălbenușurile se amestecă cu celelalte ingrediente, iar la final se adăugă albușurile.
- compoziția se pune într-o tavă (eu am folosit de tort, cu diametrul de 28 cm) tapetată cu hârtie de copt  și se dă la cuptor pentru 15-20 min.
- pentru crema de ciocolată, albușurile se separă de gălbenușuri; 
- gălbenușurile se freacă cu zahărul, se adaugă smântâna și se fierbe la foc mic, amestecând continuu, până se îngroașă 
- se ia de pe foc, se adăugă cacao și ciocolata topită și se lasă puțin la răcit 
- se adăugă untul topit, albușurile bătute spumă și esența 
- toată crema obținută se pune în tava de tort, peste blat și se dă la cuptor, preîncălzit la 170°, pentru aproximativ 50-60 min; se poate face testul scobitorii. 

Poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu