luni, 3 august 2015

Chec cu lămâie și ciocolată





  • Avem nevoie de:

- 4 ouă 
- 160 g zahăr 
- 200 g făină 
- 4 linguri apă
- 1 lingură ulei
- 2 plicuri zahăr vanilat 
- 1 plic praf de copt 
- 1 lămâie mare

  • Cum procedăm :

- se separă gălbenușurile de albușuri, acestea din urmă mixându-se bine cu zahărul 
- gălbenușurile se amestecă bine cu zahărul vanilat, apa, uleiul, zeama de lămâie în care a fost stins praful de copt, coaja rasă de la lămâie și făina 
- se adaugă albușurile bătute spumă peste gălbenușuri și se omogenizează, amestecând de jos în sus
- se pune compoziția intr-o tavă, tapetată cu ulei și făină, se adăugă deasupra bucățele de ciocolată și se dă la cuptor pentru aproximativ 50 min.
- se pudrează cu zahăr vanilat 

Poftă mare!