miercuri, 29 iulie 2015

Salată de țelină cu piept de pui



  • Avem nevoie de:

- o bucată generoasă de țelină
- 1 morcov
- 1 măr golden mare
- piept de pui
- maioneză
- zeamă de lămâie
- sare


  • Cum procedăm:

- pieptul de pui se taie cuburi mai mari și se rumenesc într-o tigaie, cu puțină sare; când este gata se pune într-un castron, în care s-a pus un prosop de hârtie, pentru a se scurge surplusul de ulei;
- se curăță țelina, morcovul și mărul și se dau toate pe răzătoare, pe partea mai mare. Mărul și țelina oxidează foarte repede, așa că se adaugă puțină zeamă de lămâie;
- se adaugă puiul peste măr și legume;
- se face maioneza, se pune în castron peste celelalte ingrediente și se omogenizează bine;
- se adaugă sare și zeamă de lămâie, după gust.


Poftă mare!


Este absolut delicioasă!



luni, 27 iulie 2015

Prăjitură cu brânză




  • Pentru aluat, avem nevoie de:

- 2 ouă întregi
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri lapte
- 9 linguri ulei
- 12 linguri făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat


  • Pentru crema de brânză, avem nevoie de:

- 500 g brânză
- 4 ouă
- 5 linguri rase cu griș
- 6 linguri de zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- esență (vanilie, lămâie, rom)


  • Cum procedăm:

- se face aluatul, amestecând toate ingredientele; jumătate din compoziție se pune intr-o tavă de 30/20 cm (sau chiar mai mică, pentru a ieși mai bine), și se dă la cuptor pentru aproximativ 10 min.
- se realizează compoziția de brânză, care se toarnă peste aluatul din tavă, după cele 10 min,  iar peste aceasta se pune restul aluatului.
- se mai pune tava la cuptor pentru aproximativ 40 min; se testează cu o scobitoare.
- se pudrează la final cu zahăr vanilat.



Poftă mare!


După o rețetă Laura Sava.

vineri, 10 iulie 2015

Focaccia cu ierburi aromatice





  • Avem nevoie de:

- 350 g făină 
- 200 ml apă călduță 
- 1 plic drojdie uscată 
- 2 lingurițe zahăr 
- 1 linguriță sare
- 1 lingură ulei măsline 
- 1 linguriță busuioc
- 1 linguriță organe
- 1 linguriță rozmarin

  • Cum procedam

- se amestecă apa cu zahărul, sarea și drojdia; se amestecă bine, până se dizolvă toate și se lasă la odihnit pentru 10 min.
- într-un bol incapator cernem faina si ii facem o gropita in mijloc, unde urmeaza sa turnam amestecul de drojdie (maiaua). Turnam apoi si uleiul de masline si framantam cca 5 minute, sau pana avem un aluat omogen, elastic, care sa nu se lipească de degete;
- aluatul se acoperă cu un prosop și se lasă la crescut, la loc călduț, pentru aproximativ 1 oră  (trebuie sa-si dueleze volumul).
- Dupa o ora, sau cand aluatul isi dubleaza volumul, il apasam usor cu degetele pentru a scoate aerul, apoi il intindem cu sucitorul si punem ierburile aromatice în mijloc și framantam bine pentru a le distribui pe toată suprafața aluatului;
- aluatul se pune într-o tavă de tort, cu pereți detașabili, unsă cu puțin unt, distribuindu-se pe toată suprafața tăvii; ne ajutăm de o lingură pentru a-l întinde uniform;
- se lasă să crească în tavă pentru aproximativ 20 min, după care, cu degetul se fac gropițe pe toată suprafața aluatului (nu foarte apropiate unele de altele) și se mai lasă la crescut 20 min;
- se toarnă peste aluat ulei de măsline, asigurându - ne că a pătruns bine și în găurile formate și se presară deasupra ierburi aromatice;
- tava se pune la cuptor pentru aproximativ 30-40 min, până se rumenește frumos.

Poftă mare!




După o rețetă Teo