duminică, 28 iunie 2015

Prăjitură cu căpșuni




  • Avem nevoie de:

- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 200 ml lapte
- 300 g făină
- 150 ml ulei
- 30 g praf budincă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- căpșuni  (sau orice alte fructe )


  • Cum procedam:

- ouăle întregi  (gălbenuș și albuș) se mixează bine cu zahărul și zahărul vanilat.
- se adăugă laptele rece și uleiul și se amestecă bine.
- se adăugă treptat făina, cu praful de copt și praful de budincă  (dacă nu avem budincă se poate folosi tot făină), omogenizând bine.
- se pune compoziția într-o tavă de aproximativ 40x30 cm, tapetată cu hârtie de copt, se adaugă deasupra fructele și se dă la cuptor pentru aproximativ 40-50 min. Se testează cu o scobitoare.


Poftă mare!





După o rețetă Laura Sava. 

vineri, 26 iunie 2015

Mini clafoutis cu cireşe



  • Avem nevoie de:

- 4 ouă 
- 300 ml lapte
- 100 g zahăr 
- 100 g făină 
- 1 plic zahăr vanilat 
- esență vanilie 
- cireșe 

  • Cum procedam:

- se pregătește compoziția, amestecând toate ingredientele enumerate mai sus, omogenizând foarte bine. Se obține un aluat ca de clătite. 
- în formele de brioșe siliconate se adăugă câteva cireșe spălate în prealabil și se toarnă compoziția în fiecare formă de brioșă. 
- se pune tava la cuptor și se lasă la rumenit; se pot încerca brioșele cu o scobitoare. 

Poftă mare! 






După o rețetă caietul cu rețete. 

Poale în brâu





  • Pentru aluat, avem nevoie de:

- 1 ou
- 500 g făină
- 50 g unt
- un praf sare
- apă călduță
- 1 plic drojdie uscată


  • Pentru umplutură:

- brânză de vaci
- smântână
- 2 ouă
- zahăr (cât de dulce vă doriți să fie)
- 1 plic zahăr vanilat
- esență de rom


  • Cum procedam:

- pregătim mai întâi aluatul; într-un lighean încăpător se pune făina, drojdia, praful de sare, se adăugă oul şi se amestecă bine. Se adaugă puțin câte puțin apă călduță, până se obține un aluat care se poate desprinde de pe degete. Se lasă la crescut, acoperit cu un prosop, până la dublarea volumului.
- compoziția de brânză se prepară amestecând toate ingredientele enumerate.
- după ce aluatul a crescut suficient, se rup bucăți din el, se întinde cu sucitorul, într-o formă ovală fiecare bucată, se pune cremă de brânză în mijloc, se pliază foaia întinsă, se rulează puțin marginile și se presează bine, pentru a nu curge compoziția
- fiecare plăcintă astfel formată se pune la rumenit într-o tigaie, cu ulei încins. Se coace pe ambele părți, iar când este gata se pudrează cu zahăr vanilat.


Poftă mare!