duminică, 3 mai 2015

Pancakes




  • Avem nevoie de (pt aproximativ 12 pancakes):
- 2 oua
- 200 g faina
- 250 ml lapte
- 2 lingurite praf de copt
- 4 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 1 plic zahar vanilat
- esenta
- un varf sare


  • Cum procedam:
- galbenusurile se separa de albusuri, acestea batandu-se bine cu 2 linguri de zahar;
- galbenusurile se amesteca cu toate celelalte ingrediente, iar la final se adauga albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus. Se obtine un aluat destul de consistent.
- tigaia de clatite se incalzeste, se unge cu un cub de unt, stergandu-se surplusul cu un servetel, pentru a obtine o culoare uniforma (operatiunea se realizeaza doar la inceput); cu un polonic se ia compozitie si se pune pe centru tigaii incinse.
- lasam clatita pe o parte, la rumenit, pana in momentul in care incepe sa faca besicute; intoarcem pe cealalta parte, cu ajutorul unei spatule.
- dupa ce sunt gata, clatitele pufoase le putem savura cu ciocolata sau dulceata.


Pofta mare!