duminică, 17 noiembrie 2013

Negresa de post




  • Avem nevoie de:

- 2 cani faina (aproximativ 500 g)
- 200 g zahar
- 300 g dulceata
- 150 g nuca macinata
- 3 linguri cacao
- 1/2 cana ulei
- 1 si 1/2 cana apa minerala
- 1 plic praf de copt


  • Pentru glazura:

- 2 linguri cacao
- 3 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 1 lingura ulei
- esenta rom


  • Cum procedam:

- se toarna intr-un bol apa minerala, la care se adauga treptat celelalte ingrediente: zaharul, faina cu praful de copt, uleiul, cacao, nuca macinata si dulceata;
- se incorporeaza totul bine, se pune compozitia intr-o tava, in care am asezat hartie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 min (se poate testa cu o scobitoare);
- pentru sirop, se pune apa intr-o craticioara, se adauga treptat si celelalte ingrediente si se lasa la fiert cateva minute;
- siropul obtinut se toarna pe toata suprafata prajiturii, dupa ce aceasta este gata;
- la final, am presarat deasupra nuca macinata.


Pofta mare!

miercuri, 6 noiembrie 2013

Chec cu lamaie




O prajitura insiropata, pentru amatorii de lamaie.


  • Pentru checul prorpiu-zis, avem nevoie de:

- 4 oua
- 225 g unt
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 1 lingura mac
- 1 lamaie
- 1 praf copt


  • Pentru sirop, avem nevoie de:

- 100 ml apa
- 150 g zahar
- zeama de la 2 lamai


  • Cum procedam:

- ouale se mizeaza intregi, impreuna cu zaharul
- untul se topeste si se adauga compozitiei, alaturi de celelalte ingrediente, omogenizandu-se bine.
- compozitia se adauga intr-o tava de cozonac, tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 50 min; se poate testa cu o scobitoare.
- se face intre timp siropul: se incalzeste apa, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste, iar la final se adauga zeama celor 2 lamai. Siropul astfel obtinut se dauga pe toata suprafata checului preparat.








Pofta mare!