joi, 4 iulie 2013

Prajitura cu gem






  • Pentru aluat, avem nevoie de:

- 230 g unt
- 250 g zahar
- 1 ou
- 43 linguri faina
- 1 varf lingurita sare
- 1/2 plic praf de copt
- esenta (rom si lamaie)


  • Pentru umplutura, avem nevoie de:

- gem
- nuca macinata grosier


  • Cum procedam:

- pentru a face aluatul, mixam bine untul si zaharul; se adauga oul, esenta si se omogenizeaza, pane cand compozitia devine pufoasa.
- se adauga si restul ingredientelor: sarea, faina, praful de copt si se framanta. 1/3 din aluatul rezultat se da deoparte si se pune putin la frigider.
- restul aluatului se preseaza intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt; se poate intepa si cu furculita.
- peste aluatul din tava se intinde gemul, amestecat cu nuca, iar deasupra, uniform, se da pe razatoare aluatul pus in frigider.
- toata "povestea" se pune la cuptor pentru aproximativ 40 min, pana se rumeneste prajitura.







Pofta mare!