luni, 24 iunie 2013

Cheescake cu fructe de padure


  •    Pentru blat, avem nevoie de:

- 400 g biscuiti digestivi
- 150-200 g unt (cu aproximatie)
- 1 plic zahar vanilat
- 1-2 linguri zahar
- esenta
- 2 linguri cacao







  • Pentru crema, avem nevoie de:

- 500 g branza vaci dulce, cremoasa
- 500 g frisca nebatuta
- 150 ml lapte
- 250 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic gelatina
- esenta vanilie
- 1 plic intaritor pentru creme cu branza (optional)
- 300 g fructe de padure


  • Cum procedam:

- Pentru a face blatul, biscuitii se maruntesc la robot cu zaharul, esenta si cacao. Se adauga untul topit si se amesteca bine.
- Compozitia se pune intr-o tava de tort (26 cm) cu peretii detasabili (se poate pune si folie alimentara) si se preseaza bine.
- Pentru crema, se mixeaza bine branza cu laptele, zaharul, zaharul vanilat, esenta si intaritorul (in cazul in care alegeti sa puneti). Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa. Dupa 10 min, se pune vasul in unul cu apa clocotita. Se amsteca apoi cu restul compozitiei.
- Frisca se bate si se amesteca cu crema de branza.
- aproximativ jumatate din crema obtinuta se pune peste blat; se adauga fructe de padure decongelate bine. Jumatate din restul de crema se amesteca cu fructe de padure, omogenizandu-se bine. Peste fructele din tort se adauga crema alba ramasa si apoi, la final, crema amestecata cu fructe de padure.
- Se orneaza dupa preferinta.
- Se lasa la frigider 3-4 ore si apoi se serveste.



!
Pofta mare!



Ciulama cu carne si cartofi





  • Avem nevoie de:

- carne (eu am folosit curcan)
- cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- usturoi
- 200 g smantana
- 1 legatura marar 
- sare


  • Cum procedam:

- se spala carnea, se curata si se taie cubulete
- se pune la calit, cateva minute, in putin ulei
- peste carne se adauga ceapa si morcovul; se lasa la inabusit, se adauga apa peste ele si se lasa la fiert.
- cand carnea este aproape fiarta, se adauga cartofii, taiati cubulete; se pune sare.
- se amesteca smantana cu zeama din oala, se omogenizeaza bine si apoi se adauga amestecul, cu grija, in oala.
- se pune usturoiul pisat, legatura de marar si se condimenteaza dupa gust.
- eu am mai pisat cativa cartofi pentru ca sosul sa fie mai dens.



Pofta mare sa aveti!

duminică, 9 iunie 2013

Tort diplomat




              Cu ceva timp inaintea zilei de 1 Iunie, am avut cerere speciala din partea strumfului meu: "un tort cu Mickey". Si, cum am vrut ca totul sa fie facut in casa, mi-am incercat norocul. Concluzie...si in ziua de astazi ma intreaba daca mai e tortulet! :-)

  • Deci, pentru blat avem nevoie de:

- 4 oua mai mari
- 250 g zahar (o cana)
- 250 g faina
- 50 ml apa
- 50 ml ulei
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 plic praf de copt
- esenta rom (asta am avut la indemana)

  • Pentru insiroparea blatului

- compot de visine

  • Pentru crema:

- 3 oua
- 200 g zahar
- 200 ml lapte
- 250 ml frisca
- 50 ml apa
- 2 plicuri gelatina
- fructe

  • Cum procedam:

- am facut prima data blatul; am mixat bine ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat si apoi am incorporat usor celelalte ingrediente. Compozitia am pus-o in forma de tort (26 cm) si am lasat-o la cuptor pentru aproximativ 30 min, la foc potrivit.
- pentru realizarea cremei, se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, se adauga laptele si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu, pana cand aceasta incepe sa se ingroase. Gelatina se dizolva in aproximativ 50-60 ml apa, se adauga in crema fierbinte si se amesteca bine cu o lingura de lemn, pana se dizolva. Crema se lasa putin la racit si cand incepe sa se ingroase, adaugam frisca batuta si omogenizam.
- insiropam prima parte a blatului cu sirop din compot, adaugam un strat generos de crema, iar deasupra acesteia diverse fructe; eu am pus banana, kiwi si nectarina. Se adauga urmatorul strat, insiropam si punem restul de crema.
- se orneaza, la final, dupa preferinta si imaginatie.





Pofta mare sa aveti!