marți, 21 august 2012

Supa de rosii cu orez


O supa usoara si delicioasa!

  • Avem nevoie de:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- aprox 1 kg rosii
- jumatate cana orez
- 2 catei usturoi
- sare
- 1 legatura patrunjel

  • Cum procedam:
- am spalat rosiile, le-am taiat jumatati si le-am pus la fiert.
- ceapa si ardeiul le-am taiat marunt, iar morcovul l-am dat pe razatoare. Aceste legume le-am pus putin la calit intr-o cratita, cu un cub de unt.
- dupa ce s-au fiert, rosiile au fost decojite, taiate mai marunt si adaugate in cratita, alaturi de celelalte legume.
- se adauga apa si se lasa la fiert; odata incheiat acest proces, legumele se mixeaza bine cu un blender si se adauga apa, in functie de cat de consistenta doriti sa fie supa.
- orezul se fierbe separat, in apa, cu putina sare, iar dupa ce a fiert se adauga in supa, omogenizandu-se.
- se pune sare dupa gust, usturoiul (eu l-am taiat marunt) si legatura de patrunjel.

Se poate servi simpla sau cu smantana. Strumful meu a devorat-o! :-)


Pofta mare!

luni, 20 august 2012

Regina de ciocolata


O prajitura, cu nuca si ciocolata, absolut delicioasa!

  • Pentru blat, avem nevoie de:
-  6 albusuri
- 250 g zahar
- 250 g nuca tocata grosier
- 2 linguri cacao

  • Pentru crema, avem nevoie de:
- 6 galbenusuri
- 200 g zahar tos sau nomal
- 2 linguri apa fierbinte
- 2 linguri cacao
- 50 g ciocolata cu lapte
- 150 g unt
- esenta rom

  • Cum procedam:
- Se face mai intai blatul. Separam albusurile de galbenus si se bat spuma, cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza la viteza mare. Se adauga apoi nucile tocate si cacao si se omogenizeaza bine cu o spatula/lingura, de jos in sus. Toata compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara, tapeta cu hartie de copt, si se da la cuptor pentru aproximativ 25-30 min, la foc potrivit.
- Pentru a prepara crema, amestecam zaharul cu apa si cacao. Galbenusurile le punem intr-o craticioara, la bain marie, peste ele adaugand amestecul de zahar. Se lasa totul pe foc pentru aproximativ 10-15 min, pana se topeste zaharul si se omogenizeaza compozitia. Cand acest lucru s-a realizat, se lasa crema sa se raceasca.
Intr-un vas se mixeaza untul, peste care, treptat, se adauga putin cate putin din crema racita, mixandu-se continuu, iar la final esenta de rom, dupa gust.
- Dupa ce blatul s-a racit, se scoate pe un platou (eu l-am pus cu tot cu hartia de copt, deoarece blatul nu este foarte solid), se pune crema deasupra si se orneaza dupa gust si dispozitie.


Este extraordinara!  
Pofta mare sa aveti!










Dupa o reteta Laura Sava.