- Avem nevoie de:
- putin unt/ulei
- o lingura de faina
- 1/2 cana lapte (sau mai mult, dupa preferinta)
- 3-4 catei usturoi
- 2-3 linguri smantana
- sare
- Cum procedam:
- se pune apa pe foc si in momentul in care fierbe se adauga frunzele de spanac si se lasa sa dea in clocot. Se scot frunzele si se lasa sa se raceasca putin.
- preparam un sos bechamel din unt/ulei, faina si lapte: se pune untul/uleiul la incins intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca bine cu telul, apoi treptat se toarna si laptele, pana ajungeti la o consistenta preferata a sosului.
- spanacul se toaca bine, pe un fund de lemn, si se auaga in sosul preparat, omogenizandu-se bine.
- se paseaza usturoiul si se adauga, alaturi de sare si de smantana.
Pofta mare sa aveti!
Imi place, arata super!
RăspundețiȘtergereMersi mult! :-)
RăspundețiȘtergereImi place mult spanacul. Dar imi place si cum l-ai ornat...o idee super! O zi buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Nely!
RăspundețiȘtergereNu am incercat niciodata sa prepar separat sosul dar pare o idee buna :)
RăspundețiȘtergereAm sa incerc si eu reteta ta!
Cris, mie mi-a placut asa mai mult decat in alte variante.
RăspundețiȘtergerePofta mare cand o fi sa fie!
te premiez din nou...gasesti premiul pe blogul meu..:)
RăspundețiȘtergere