marți, 14 septembrie 2010

Supa de varza cu galuste



  • Pentru supa, avem nevoie de:
- o ceapa medie
- o bucata varza
- 1 morcov
- sare
- boia de ardei iute
- cimbru
- o legatura patrunjel
- pasta tomate


  • Pentru galuste, avem nevoie de:
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- gris
- supa
- sare
- piper


  • Cum procedam:
- taiem ceapa marunt si o punem la calit intr-o oala, cu putin ulei
- dam morcovul prin razatoare, tocam varza fideluta, o frecam cu putina sare si le punem la calit peste ceapa
- adaugam pasta de tomate si apa, cat sa cuprinda totul, adaugam o parte din patrunjel, condimentam cu sare, boia si cimbru si lasam la fiert
- intre timp pregatim galustele din: cele 2 oua, pe care le frecam cu putin ulei, supa din oala si gris pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani mai groase
- in momentul in care varza este fiarta adaugam galustele, cu o lingura. Lasam sa fiarba pana acestea se ridica la suprafata oalei, mai turnam o cana de apa rece peste ele, pentru a le fragezi, oprim focul, adaugam restul de patrunjel si....


Pofta mare!... este chiar delicioasa.

Un comentariu: