sâmbătă, 4 septembrie 2010

Orez sarbesc


  • Avem nevoie de:
- 1 cana orez
- o ceapa medie
- o cutie ciuperci
- o bucata piept de pui
- pasta de tomate
- o legatura marar
- sare
- piper
- oregano
- busuioc

  • Cum procedam:
- pieptul de pui il punem la fiert in apa cu putina sare si apoi il taiem cubulete
- taiem ceapa si o punem la calit in putin ulei
- adaugam ciupercile taiate, lasandu-le si pe ele putin sa se caleasca
- adaugam pasta de tomate si putina apa. Tot acum punem orezul: o cana de orez si 4 cani de apa, in mod normal (eu pun 5 pentru a fi putin mai zemos). Condimentam cu sare, piper, oregano, busuioc, dupa gust si marar.
- lasam la fiert si, dupa aproximativ 15 min, adaugam si puiul
- este totul gata atunci cand orezul este fiert si apa a scazut, atat cat sa fie pe gustul nostru.


Pofta mare!

2 comentarii:

  1. interesanta reteta. merita incercata!

    te asteapta ceva aici -> http://irinaserban.blogspot.com/2010/09/leapsa-ce-condimentemirodenii-exista-in.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi, Irina!

    Multumesc si pentru leapsa...am sa incerc sa raspund.

    RăspundețiȘtergere