joi, 22 iulie 2010

Maioneza

Intotdeauna cand folosesc maioneza pentru diverse salate, prefer sa o fac acasa... asa stiu exact ce mananc. :-)

 

  • Avem nevoie de:
- 2 oua
- sare
- mustar
- ulei


 

  • Cum procedam:
- punem un ou la fiert cam 5-10 min (s-ar putea sa vi se para cam mult, dar eu il prefer mai tare)
- dupa ce s-a fiert, il curatam si adaugam intr-un castron doar galbenusul. Albusul il folosesc mereu la salata pe care o prepar in acel moment.
- adaugam si galbenusul crud
- punem putina sare si incepem sa amestecam circular, intr-o singura directie, cu o lingura de lemn.
- adaugam ulei, putin cate putin, timp in care nu incetam sa mestecam
- cand maioneza s-a ingrosat, cat de cat, adaugam cam o lingura de mustar si continuam sa mestecam, adaugand ulei pana ajungem la cantitatea de maioneza dorita.

Mie personal imi place mustarul in maioneza ca si gust, dar ma si ajuta sa previn taierea maionezei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu