joi, 24 iunie 2010

Supa cu galuste

Pe o vreme asa racoroasa merge numai bine o supa calda cu galuste.



  • Pentru supa, avem nevoie de:
- o ceapa
- 2 morcovi
- o radacina patrunjel
- o radacina pastarnac
- o telina mica
- 2-3 cartofi
- o legatura patrunjel verde
- sare

  • Pentru galuste, avem nevoie de:
- 1-2 oua
- ulei (cate o lingura ulei pentru fiecare ou pus)
- gris
- sare
- piper

  • Cum procedam:
- pregatesc mai intai zeama pentru supa, prin fierberea puiului (piept, pulpe) pe care il folosesc apoi la o alta mancare
- dupa ce scot puiul, adaug toate legumele de mai sus, taiate cubulete, cu exceptia morcovului pe care il dau pe razatoare
- adaug sare si o parte din legatura de patrunjel verde
- in momentul in care legumele sunt aproape fierte adaug galustele, a caror compozitie trebuie sa fie ca o smantana. Folosesc o lingurita pentru a le adauga in oala. In cazul in care compozitia se imprastie, mai adaug putin gris; daca este prea consistenta mai adaug putina supa din oala.
Cand sunt fierte, galustele se ridica la suprafata oalei. Mai lasam cateva minute la fiert, stingem focul, adaugam restul de patrunjel si punem capacul.
Un pont pentru a obtine galuste pufoase: dupa ce le-ati adaugat in oala si s-au ridicat la suprafata, adaugati peste ele o cana de apa rece.
Supa este gata de servit.
Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu