duminică, 27 iunie 2010

Ciorba de pui a la grec


O ciorba gustoasa, pe care imi place sa o consum de cate ori am ocazia.

  • Avem nevoie de:
- 1 piept pui
- o ceapa
- 2 morcovi
- o radacina patrunjel
- o radacina pastarnac
- o telina mica
- 2-3 cartofi
- 1-2 galbenusuri de ou
- smantana
- 1 iaurt de baut danone
- o legatura patrunjel
- sare
- zeama de lamaie sau otet (daca preferati)

  • Cum procedam:
- punem puiul la fiert in apa cu putina sare si dam spuma la o parte de cate ori este nevoie
- dupa ce s-a fiert, scoatem puiul si adaugam legumele: ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoarea mare, patrunjelul, pastarnacul si telina taiate cubulete si o parte din patrunjelul verde.
-punem sare si dupa cateva minute putem adauga si puiul, bucatit in fasii. Dupa cateva momente putem adauga si cartofii, deoarece acestia se fierb repede.
- la final facem un amestec, intr-un bol mai mare, din galbenusul de ou, smantana, iaurt la care adaugam zeama din oala, pentru a aduce amestecul la temperatura ciorbei.
- luam oala de pe foc si adaugam treptat amestecul, omogenizand foarte bine pentru a evita branzirea.
- mai punem pe foc cateva minute, acrim cu zeama de lamaie si mai punem sare daca este nevoie
- adaugam restul de patrunjel, punem capacul, luam oala de pe foc si....
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu