miercuri, 23 iunie 2010

Ciorba de fasole



In zilele calduroase de vara clar merge o astfel de ciorba, care nici nu necesita mult timp si e si foarte usor de facut. Mai ales daca v-ati plictisit de carne, ar fi o alternativa. :-)

  • Avem nevoie de:
- fasole
- o ceapa medie
- un ardei gras
- 2-3 rosii
- 1 morcov, daca preferati (eu nu prea il agreez in mancare, asa ca il pun rar)
- o legatura patrunjel
- o legatura leustean
- sare
- bors

  • Cum procedam:
- alegem mai intai fasolea, o spalam s o punem la fiert, avand grija sa schimba apa de mai multe ori, pentru a evita eventualele "neplaceri" :-)
- dupa ce fasolea s-a fiert, adaugam legumele, leusteanul si o parte din patrunjel
- adaugam sare dupa gust si putin ulei
- aproape de final acrim ciorba cu bors
- cand consideram ca este gata, oprim ciorba, adaugam restul de patrunjel si punem capacul.
Calda sau rece e numai buna de servit!
Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu